Mini hot dogi w cieście drożdżowym

Mini hot dogi w cieście drożdżowym to doskonała przekąska idealna na wszelkie okazje. Połączenie aromatycznego, puszystego ciasta z soczystymi parówkami zaskakuje smakiem i teksturą. Przygotowanie tych małych przysmaków jest proste, a efekt zachwyci zarówno dorosłych, jak i dzieci. To idealny sposób na zabawę z jedzeniem!
Składniki
Przygotowanie
- W misie robota wymieszaj 25 g drożdży, 1 łyżeczkę cukru i 0.5 szklanki ciepłej wody.
- Dodaj 650 g mąki pszennej, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczkę soli i 1 szklankę wody, wyrób ciasto.
- Przykryj ciasto ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
- Pokrój 0.5 kg pieczarek, podsmaż na oliwie, dodaj sól, pieprz i oregano.
- Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na cienki placek, pokrój na prostokąty.
- Na każdym prostokącie ułóż parówkę, pieczarki i ser, zroluj i sklej brzegi.
- Posmaruj wierzch sosem i nacinaj w paski.
- Odstaw na 15 minut do wyrośnięcia.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut (przyciśnij temperaturę do 180°C, jeśli się zrumienią).
- Po upieczeniu, wystudź i ciesz się pysznymi mini hot dogami.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Mini hot dogi w cieście drożdżowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również