Mini Pizzerinki z Suchych Drożdży

Mini pizzerinki z suchych drożdży to znakomita propozycja na przekąskę, która zadowoli zarówno dorosłych, jak i dzieci. Przygotowane z prostych składników, są łatwe do zrobienia i oferują nieograniczone możliwości w zakresie dodatków. W tym przepisie pokażę, jak uzyskać idealne ciasto oraz idealne połączenia smakowe, które zachwycą każdego.
Składniki
Przygotowanie
- Składniki: 500 g mąki, 20 g świeżych drożdży, 300 ml letniej wody, 1 łyżeczka cukru, szczypta soli, oliwa.
- Zacznij: Połącz drożdże, trochę wody, cukier i odstaw na kilka minut.
- Mieszanie: Przesiej mąkę do miski, dodaj sól
- Wyrabianie: Wymieszaj łyżką, potem zagnieć ciasto rękami przez 10-15 min.
- Wyrastanie: Uformuj kulkę, włóż do oliwionej miski i odstaw w ciepłe miejsce na 30 min.
- Formowanie: Po wyrośnięciu, wyjmij ciasto na stół posypany mąką, podziel na kawałki.
- Układanie składników: Rozciągnij, dodaj sos, ser, szynkę, pieczarki.
- Pieczenie: Włóż do nagrzanego piekarnika, piecz do uzyskania złotego koloru.
- Serwowanie: Wyciągnij, pokrój, smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Mini Pizzerinki z Suchych Drożdży, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również