Przepis na ciasto z kajmakiem

Ciasto z kajmakiem to pyszna propozycja, która zaskoczy każdego miłośnika słodkości. Połączenie delikatnego ciasta z aksamitnym, karmelowym kajmakiem tworzy harmonijną całość. W moim przepisie odkryjesz, jak łatwo przygotować tę wyjątkową słodkość, która doskonale sprawdzi się na każdej okazji. Zaczynamy!
Składniki
Przygotowanie
- Ubij 500 g serka mascarpone z 400 ml śmietanki (30% lub 36%) i 2 łyżkami cukru pudru
- W blaszce (26x26 cm) ułóż pierwszą warstwę herbatników (370 g).
- Na herbatniki nałóż połowę kremu.
- Dodaj kolejną warstwę herbatników, potem puszkę masy kajmakowej, rozsmaruj.
- Na to znowu herbatniki, na nie drugą połowę kremu.
- Szybko nasącz 10 biszkoptów w mleku i ułóż na wierzchu ciasta.
- Przygotuj wzorek z 50 g czekolady i łyżki mleka, rozpuść, a następnie udekoruj ciasto.
- Włóż ciasto do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).
- Podawaj schłodzone
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na ciasto z kajmakiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również