Przepis na zupę pomidorową z ryżem

Zupa pomidorowa z ryżem to klasyk kuchni domowej, łączący świeżość pomidorów z delikatnością ryżu. W tej wersji skupimy się na balansie smaków, uzyskując idealną konsystencję i aromat. Przygotowanie jest proste, a efekt zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!
Składniki
Przygotowanie
- Obierz i pokrój marchewki, pietruszkę, por, cebulę.
- Dodaj pokrojone warzywa do wywaru (rosołu) i gotuj do miękkości.
- Wyciągnij warzywa, dodaj sól, przyprawy (m.in
- Powoli dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.
- Dodaj ryż i gotuj do miękkości.
- W osobnej misce rozpuść śmietanę w części zupy i wlej do garnka.
- Wymieszaj, dodaj posiekaną natkę pietruszki.
- Sprawdź smak, ewentualnie dopraw
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na zupę pomidorową z ryżem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również