Przepis na zupę pomidorową z ryżem

Zupa pomidorowa z ryżem to klasyk kuchni domowej, łączący świeżość pomidorów z delikatnością ryżu. W tej wersji skupimy się na balansie smaków, uzyskując idealną konsystencję i aromat. Przygotowanie jest proste, a efekt zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój marchewki, pietruszkę, por, cebulę.
  2. Dodaj pokrojone warzywa do wywaru (rosołu) i gotuj do miękkości.
  3. Wyciągnij warzywa, dodaj sól, przyprawy (m.in
  4. Powoli dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.
  5. Dodaj ryż i gotuj do miękkości.
  6. W osobnej misce rozpuść śmietanę w części zupy i wlej do garnka.
  7. Wymieszaj, dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  8. Sprawdź smak, ewentualnie dopraw
Przepis na zupę pomidorową z ryżem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na zupę pomidorową z ryżem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up