Puszysty Sernik z Kaszą Manną

Puszysty sernik z kaszą manną to wyjątkowy przysmak, który zachwyci każdego miłośnika słodkości. Dzięki dodaniu kaszy mannę, ciasto zyskuje niezwykłą lekkość i delikatną teksturę. W połączeniu z aksamitnym serem twarogowym oraz aromatycznymi dodatkami, ten sernik stanie się gwiazdą każdej okazji i z pewnością rozpieści podniebienia gości.
Składniki
Przygotowanie
- Ucieraj 100 g miękkiego masła z 250 g cukru.
- Dodawaj po 1 żółtku (łącznie 6) i kontynuuj ucieranie.
- Dodaj ser „President” stopniowo, mieszając na najniższych obrotach.
- Ubij białka z odrobiną soli na sztywno.
- Ubij 200 g schłodzonej śmietanki kremówki na sztywno.
- Stopniowo dodaj 2 budynie bez cukru lub 1 „Sernix” i 1 budyń.
- Dodaj 5 łyżek kaszy manny.
- Użyj pary wodnej do pieczenia lub umieść naczynie z gorącą wodą w piekarniku.
- Nagrzej piekarnik do 160°C.
- Dodaj ubitą śmietanę i pianę z białek do masy, delikatnie wymieszaj.
- Wyłóż papierem do pieczenia blaszkę 24x24 cm i przelej ciasto.
- Piecz przez 70-80 minut na drugiej półce od dołu.
- Studź w zamkniętym piekarniku.
- Przygotuj polewę: rozpuść 80 g masła, 4 łyżki cukru, 1 czubata łyżka kakao i 1 łyżkę mleka.
- Posyp polewą wiórkami kokosowymi.
- Sernik chłodź całą noc w lodówce.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Puszysty Sernik z Kaszą Manną, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również