Puszysty Sernik z Wiaderka z Rodzynkami

Puszysty sernik z wiaderka z rodzynkami to wyjątkowy deser, który zachwyca swoim smakiem i teksturą. Łatwy w przygotowaniu, idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Połączenie kremowego sera z aromatycznymi rodzynkami sprawia, że to ciasto jest nie tylko pyszne, ale również sycące. Zachęcam do spróbowania!

Składniki

Przygotowanie

  1. Spód: Wymieszaj 3/4 szklanki mąki, 150 g miękkiego masła, 2 łyżki cukru pudru, 3 żółtka, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
  2. Piana: Ubij 9 białek do sztywności, stopniowo dodawaj 1 szklankę cukru
  3. Masa serowa: Wymieszaj 1 kg sera, 2 serki Danio, 6 żółtek, 2 cukry waniliowe, 3 budynie, 1,5 szklanki mleka, 3/4 szklanki oleju
  4. Połączenie: Połącz masę serową z ubitą pianą, wymieszaj delikatnie.
  5. Pieczenie: Wylej na podpieczony spód, piecz w 160°C przez 50-60 min
  6. Studzenie: Po upieczeniu uchyl drzwi piekarnika, wystudź przez 30-40 min, następnie wystudź całkowicie.
  7. Podawanie: Oddziel sernik od blaszki, kroić i podawać
Puszysty Sernik z Wiaderka z Rodzynkami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Puszysty Sernik z Wiaderka z Rodzynkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up