Puszysty Sernik z Wiaderka z Rodzynkami

Puszysty sernik z wiaderka z rodzynkami to wyjątkowy deser, który zachwyca swoim smakiem i teksturą. Łatwy w przygotowaniu, idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Połączenie kremowego sera z aromatycznymi rodzynkami sprawia, że to ciasto jest nie tylko pyszne, ale również sycące. Zachęcam do spróbowania!
Składniki
Przygotowanie
- Spód: Wymieszaj 3/4 szklanki mąki, 150 g miękkiego masła, 2 łyżki cukru pudru, 3 żółtka, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
- Piana: Ubij 9 białek do sztywności, stopniowo dodawaj 1 szklankę cukru
- Masa serowa: Wymieszaj 1 kg sera, 2 serki Danio, 6 żółtek, 2 cukry waniliowe, 3 budynie, 1,5 szklanki mleka, 3/4 szklanki oleju
- Połączenie: Połącz masę serową z ubitą pianą, wymieszaj delikatnie.
- Pieczenie: Wylej na podpieczony spód, piecz w 160°C przez 50-60 min
- Studzenie: Po upieczeniu uchyl drzwi piekarnika, wystudź przez 30-40 min, następnie wystudź całkowicie.
- Podawanie: Oddziel sernik od blaszki, kroić i podawać
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Puszysty Sernik z Wiaderka z Rodzynkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również