Sernik na zimno z musem brzoskwiniowym

Sernik na zimno z musem brzoskwiniowym to zachwycający deser, idealny na letnie dni. Przygotowany na bazie kremowego serka, połączonego z delikatną galaretką, zyskuje lekkości dzięki owocowemu musowi. To doskonały wybór na każdą okazję, który zachwyci gości nie tylko smakiem, ale także pięknym wyglądem.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce połącz 1 kg twarogu, 250 g mascarpone, 150 g cukru pudru i 300 g śmietany
  2. Dodaj ekstrakt lub pastę waniliową.
  3. Rozpuść 3 łyżki żelatyny w 80 ml wrzątku
  4. Połącz żelatynę z masą serową, dokładnie mieszając.
  5. Wyłóż formę papierem, ułóż 18 herbatników na dnie.
  6. Wylej masę serową na herbatniki, wyrównaj i wstaw do lodówki.
  7. Przygotuj masę brzoskwiniową: rozpuść 2 galaretki w 400 ml wrzątku.
  8. Odsącz brzoskwinie, zblenduj na gładko i wymieszaj z galaretką.
  9. Pozwól masie tężejącej, ale jeszcze płynnej, lekko stężeć.
  10. Wylej na zastygnięty sernik i schłódź w lodówce min
Sernik na zimno z musem brzoskwiniowym

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sernik na zimno z musem brzoskwiniowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up