Sernik Pieczony w Kąpieli Wodnej na Herbatnikach

Sernik pieczony w kąpieli wodnej na herbatnikach to delikatny i kremowy deser, idealny na wyjątkowe okazje. Dzięki kąpieli wodnej, sernik równomiernie się piecze, co zapobiega pękaniu. Spód z herbatników dodaje przyjemnej chrupkości, a bogaty smak twarogu sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wyłóż spód tortownicy herbatnikami, upiecz lekko (opcjonalnie).
  2. Zakryj tortownicę dwoma warstwami folii aluminiowej.
  3. Umieść tortownicę w dużej brytfannie.
  4. Przygotuj masę serową i wylej na spód herbatnikowy.
  5. Rozgrzej piekarnik do 160°C (320°F).
  6. Powoli wlej wrzącą wodę do brytfanny – ok
  7. Włóż brytfannę do piekarnika i zamknij drzwi.
  8. Po upieczeniu, wyłącz piekarnik, lekko uchyl drzwi.
  9. Schładzaj sernik w kąpieli wodnej przez 1 godzinę.
  10. Przenieś do lodówki na kilka godzin przed podaniem.
Sernik Pieczony w Kąpieli Wodnej na Herbatnikach

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sernik Pieczony w Kąpieli Wodnej na Herbatnikach, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up