Sernik z Białą Czekoladą na Kruchym Spodzie

Sernik z Białą Czekoladą na Kruchym Spodzie to wyjątkowy deser, który łączy w sobie delikatność serowego nadzienia z aksamitnym smakiem białej czekolady. Kruchy spód stanowi idealne uzupełnienie, wprowadzając przyjemną teksturę. Ten przepis z pewnością zachwyci każdego miłośnika słodkości i sprawi, że chwile przy stole będą niezapomniane.
Składniki
Przygotowanie
- Zimne masło (200 g) pokroić w kostkę, dodać przesianą mąkę, cukier, kakao, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajko i żółtko
- Podzielić ciasto na dwie części, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 1,5 godziny w lodówce.
- Przygotować nadzienie: podgrzać 1/3 szklanki śmietanki 30% do lekkiego podgrzania, dodać pokruszoną białą czekoladę, mieszając do całkowitego rozpuszczenia
- Ubić 4 jajka, dodać wystudzoną masę czekoladową, cukier waniliowy i twaróg
- Wyjąć pierwszą część ciasta z lodówki, rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Przelać przygotowaną masę serową na spód.
- Drugą część ciasta zetrzeć na tarce i posypać na wierzch.
- Piec w 170°C przez 55 minut (góra-dół).
- Po upieczeniu wystudzić i podać.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sernik z Białą Czekoladą na Kruchym Spodzie, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również