Śledzie z Żurawiną i Rodzynkami

Śledzie z Żurawiną i Rodzynkami to wyjątkowe danie, które harmonijnie łączy smak tradycyjnych śledzi z nutą słodko-kwaśną. Oferują one nie tylko wyjątkowy smak, ale także aromatyczne doznania wizualne. To idealna propozycja na świąteczny stół, która zaskoczy gości, wprowadzając odrobinę słodyczy do typowego rybnego dania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej 50 ml oleju, dodaj pokrojoną w ćwierć talarki cebulę, smaż do zeszklenia.
  2. Dodaj 1 łyżeczkę słodkiej lub ostrej papryki, smaż przez chwilę.
  3. Dodaj garść namoczonych i ugotowanych grzybów, smaż chwilę.
  4. Wmieszaj 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki miodu, 2 łyżki octu jabłkowego.
  5. Dodaj 80 g suszonej żurawiny, smaż chwilę, dopraw pieprzem i solą.
  6. Przestudzoną cebulkę z żurawiną wymieszaj z płatami śledziowymi.
  7. Podawaj jako przekąskę lub na stół wigilijny
Śledzie z Żurawiną i Rodzynkami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Śledzie z Żurawiną i Rodzynkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przekąski na imprezę.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up