Tiramisu ze śmietaną 30% i mascarpone

Tiramisu ze śmietaną 30% i mascarpone to klasyczny włoski deser, który łączy delikatność i bogactwo smaku. Wykorzystując mascarpone oraz kremówkę, uzyskujemy puszystą, aksamitną konsystencję, idealnie współgrającą z kawowym aromatem i słodkością biszkoptów. Przygotowanie tego deseru to sztuka, która zadowoli każdego miłośnika słodkości.
Składniki
Przygotowanie
- Schłodź mascarpone i śmietanę (min
- Wymieszaj 250g mascarpone z 250g śmietany 30% w misce.
- (Opcjonalne) Dodaj 2-3 łyżki cukru pudru.
- Jeśli używasz, dodaj 10g Śmietan fixu lub przygotuj 10g żelatyny (namocz w 100g zimnej wody).
- Ubij masę na gęsty krem (ostrożnie, nie przeubij).
- Jeśli używasz żelatyny, rozpuść ją (mieszaj na małym ogniu) i dodaj do kremu.
- Przechowuj w lodówce do użycia
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Tiramisu ze śmietaną 30% i mascarpone, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również