Tiramisu ze śmietaną 30% i mascarpone

Tiramisu ze śmietaną 30% i mascarpone to klasyczny włoski deser, który łączy delikatność i bogactwo smaku. Wykorzystując mascarpone oraz kremówkę, uzyskujemy puszystą, aksamitną konsystencję, idealnie współgrającą z kawowym aromatem i słodkością biszkoptów. Przygotowanie tego deseru to sztuka, która zadowoli każdego miłośnika słodkości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Schłodź mascarpone i śmietanę (min
  2. Wymieszaj 250g mascarpone z 250g śmietany 30% w misce.
  3. (Opcjonalne) Dodaj 2-3 łyżki cukru pudru.
  4. Jeśli używasz, dodaj 10g Śmietan fixu lub przygotuj 10g żelatyny (namocz w 100g zimnej wody).
  5. Ubij masę na gęsty krem (ostrożnie, nie przeubij).
  6. Jeśli używasz żelatyny, rozpuść ją (mieszaj na małym ogniu) i dodaj do kremu.
  7. Przechowuj w lodówce do użycia
  8. Smacznego!
Tiramisu ze śmietaną 30% i mascarpone

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Tiramisu ze śmietaną 30% i mascarpone, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up