Zupa kanadyjska z mięsem mielonym i pieczarkami

Zupa kanadyjska z mięsem mielonym i pieczarkami to wyjątkowe danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i aromatów. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekty są niezwykle satysfakcjonujące. Mięso mielone, świeże pieczarki i warzywa tworzą harmonijną całość, idealną na zimowe wieczory. Przygotujcie się na kulinarną podróż do Kanady!

Składniki

Przygotowanie

  1. Doprawione mięso mielone wymieszaj z posiekaną cebulką i zamoczoną bułką.
  2. Uformuj pulpety.
  3. Rozgrzej olej na patelni, usmaż pulpety z obu stron.
  4. Wrzuć usmażone pulpety do garnka.
  5. Na patelnię wlej odrobinę oleju, dodaj pokrojonego pora i cebulkę, dopraw solą i pieprzem, podsmaż.
  6. Przenieś warzywa do garnka z pulpeta.
  7. Wlej litr rosołu i litr wody, dopraw solą, pieprzem (opcjonalnie dodaj marchewkę, pietruszkę, selera).
  8. Dodaj pokrojony ser topiony, mieszaj do rozpuszczenia.
  9. W misce wymieszaj pół szklanki mleka z mąką, dodaj trochę zupy, a następnie wlej do garnka.
  10. Gotuj do zagotowania, na koniec dopraw solą i pieprzem
  11. Zupa gotowa!
Zupa kanadyjska z mięsem mielonym i pieczarkami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa kanadyjska z mięsem mielonym i pieczarkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up