Zupa kanadyjska z mięsem mielonym i pieczarkami

Zupa kanadyjska z mięsem mielonym i pieczarkami to wyjątkowe danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i aromatów. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekty są niezwykle satysfakcjonujące. Mięso mielone, świeże pieczarki i warzywa tworzą harmonijną całość, idealną na zimowe wieczory. Przygotujcie się na kulinarną podróż do Kanady!
Składniki
Przygotowanie
- Doprawione mięso mielone wymieszaj z posiekaną cebulką i zamoczoną bułką.
- Uformuj pulpety.
- Rozgrzej olej na patelni, usmaż pulpety z obu stron.
- Wrzuć usmażone pulpety do garnka.
- Na patelnię wlej odrobinę oleju, dodaj pokrojonego pora i cebulkę, dopraw solą i pieprzem, podsmaż.
- Przenieś warzywa do garnka z pulpeta.
- Wlej litr rosołu i litr wody, dopraw solą, pieprzem (opcjonalnie dodaj marchewkę, pietruszkę, selera).
- Dodaj pokrojony ser topiony, mieszaj do rozpuszczenia.
- W misce wymieszaj pół szklanki mleka z mąką, dodaj trochę zupy, a następnie wlej do garnka.
- Gotuj do zagotowania, na koniec dopraw solą i pieprzem
- Zupa gotowa!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa kanadyjska z mięsem mielonym i pieczarkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również