Zupa krem z pora z serkiem topionym i mięsem mielonym

Zupa krem z pora z serkiem topionym i mięsem mielonym to doskonałe danie, które łączy w sobie delikatność i bogaty smak. Ta aromatyczna zupa to idealne rozwiązanie na zimowe dni, oferujące sycący posiłek w formie kremu. Serek topiony nadaje jej aksamitnej konsystencji, a mięso mielone wzbogaca całość.
Składniki
Przygotowanie
- Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę.
- Pory umyj i pokrój w cienkie plastry.
- Cebulę pokrój w cienkie piórka.
- W garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę, lekko posól i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż się zeszkli.
- Dodaj pory i smaż przez 3 minuty, często mieszając.
- Wlej bulion i gotuj przez 5 minut.
- Dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości.
- Śmietanę lekko posól, wlej kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj.
- Dodaj śmietanę do garnka, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
- Zdejmij z ognia, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
- Dodaj natkę pietruszki, wymieszaj.
- Opcjonalnie posyp startym żółtym serem.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa krem z pora z serkiem topionym i mięsem mielonym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również