Zupa Papieska z Kurczakiem, Pieczarkami i Topionym Serkiem

Zupa Papieska z Kurczakiem, Pieczarkami i Topionym Serkiem to wyjątkowe danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i aromatów. Ten kremowy, sycący bulion z delikatnym mięsem i grzybami, wzbogacony topionym serkiem, z pewnością każdego rozgrzeje. To idealny wybór na rodzinny obiad lub co bardziej wykwintne spotkania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój oczyszczone pieczarki w plastry.
  2. Wlej połowę gorącego bulionu do garnka, dodaj pieczarki i gotuj 5 minut.
  3. W misce umieść serki topione, wlej resztę bulionu i dokładnie zmiksuj.
  4. Wlej zmiksowaną mieszankę do garnka z pieczarkami, gotuj 3 minuty.
  5. W miseczce wymieszaj śmietanę z chochlą gorącej zupy, a następnie dodaj do garnka.
  6. Dopraw zupę czarnym pieprzem, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  7. Posiekaj natkę pietruszki i podawaj zupę z grzankami oraz natką.
Zupa Papieska z Kurczakiem, Pieczarkami i Topionym Serkiem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa Papieska z Kurczakiem, Pieczarkami i Topionym Serkiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up