Zupa Papieska z Kurczakiem, Pieczarkami i Topionym Serkiem

Zupa Papieska z Kurczakiem, Pieczarkami i Topionym Serkiem to wyjątkowe danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i aromatów. Ten kremowy, sycący bulion z delikatnym mięsem i grzybami, wzbogacony topionym serkiem, z pewnością każdego rozgrzeje. To idealny wybór na rodzinny obiad lub co bardziej wykwintne spotkania.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój oczyszczone pieczarki w plastry.
- Wlej połowę gorącego bulionu do garnka, dodaj pieczarki i gotuj 5 minut.
- W misce umieść serki topione, wlej resztę bulionu i dokładnie zmiksuj.
- Wlej zmiksowaną mieszankę do garnka z pieczarkami, gotuj 3 minuty.
- W miseczce wymieszaj śmietanę z chochlą gorącej zupy, a następnie dodaj do garnka.
- Dopraw zupę czarnym pieprzem, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
- Posiekaj natkę pietruszki i podawaj zupę z grzankami oraz natką.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa Papieska z Kurczakiem, Pieczarkami i Topionym Serkiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również