Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami i warzywami

Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami i warzywami to doskonałe danie, łączące w sobie bogactwo smaku i zdrowych składników. Kiszonej kapusty dodaje charakterystycznej kwasowości, a ziemniaki i warzywa zapewniają sytość i różnorodność tekstur. To idealna propozycja na chłodne dni, rozgrzewająca i pełna witamin.

Składniki

Przygotowanie

  1. Podsmaż łopatkę na oleju w garnku.
  2. Dodaj drobno pokrojoną cebulę, smaż razem.
  3. Zetrzyj pietruszkę, marchewkę i selera, wrzuć do garnka.
  4. Dodaj liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, kminek, kolendrę i sól.
  5. Wlej wodę, gotuj przez chwilę.
  6. Dodaj 1 kg kapusty kiszonej (odciśniętej), gotuj aż będzie miękka.
  7. Dolej ciepłej wody, dodaj masło, gotuj pod przykryciem.
  8. W osobnym garnku ugotuj pokrojone ziemniaki.
  9. Dostosuj kwaśność zupy, dodając sok z kapusty lub wodę z ziemniaków
  10. Podawaj na ciepło.
Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami i warzywami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami i warzywami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up