Rosół chiński z kurczakiem i makaronem ryżowym

Rosół chiński z kurczakiem i makaronem ryżowym to wyjątkowe danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i aromatów. Przygotowując ten przepis, skupimy się na delikatnym bulionie, perfekcyjnie ugotowanym kurczaku oraz wspaniale przyrządzonym makronie ryżowym. To propozycja idealna na rozgrzewające danie, które zadowoli każdego smakosza.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj bulion: gotuj kości kurczaka w wodzie z imbirem, czosnkiem i cebulą przez 1-2 godziny.
- Dodaj marchewkę, seler naciowy i grzyby, gotuj kolejne 30 minut.
- Przecedź bulion, wróć do garnka.
- Gotuj makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu.
- Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka do bulionu, gotuj 10-15 minut.
- Dodaj makaron ryżowy do zupy.
- Dopraw sosem sojowym, solą i pieprzem.
- Podawaj z zieloną cebulką i kolendrą.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Rosół chiński z kurczakiem i makaronem ryżowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również