Rosół z indyka i kurczaka

Rosół z indyka i kurczaka to klasyczna potrawa, która łączy smaki dwóch najpopularniejszych rodzajów drobiu. Dzięki połączeniu tych mięs uzyskujemy bogaty, głęboki aromat bulionu, idealnego jako baza do zup lub samodzielne danie. Przygotowanie rosołu wymaga staranności i czasu, jednak efekt końcowy z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Składniki

Przygotowanie

  1. Skrzydła z indyka umieścić w garnku, zalać 2 litrami zimnej wody.
  2. Dodać pokrojoną włoszczyznę, kapustę włoską, selera, pietruszkę, marchewkę i cebulę upieczoną nad ogniem.
  3. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny.
  4. Usunąć szumowiny z powierzchni bulionu.
  5. 15 minut przed końcem gotowania dodać sól do smaku.
  6. Na końcu dodać siekaną natkę pietruszki.
  7. Podawać z ugotowanym makaronem.
Rosół z indyka i kurczaka

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Rosół z indyka i kurczaka, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up