Rosół z indyka i kurczaka

Rosół z indyka i kurczaka to klasyczna potrawa, która łączy smaki dwóch najpopularniejszych rodzajów drobiu. Dzięki połączeniu tych mięs uzyskujemy bogaty, głęboki aromat bulionu, idealnego jako baza do zup lub samodzielne danie. Przygotowanie rosołu wymaga staranności i czasu, jednak efekt końcowy z pewnością zachwyci wszystkich domowników.
Składniki
Przygotowanie
- Skrzydła z indyka umieścić w garnku, zalać 2 litrami zimnej wody.
- Dodać pokrojoną włoszczyznę, kapustę włoską, selera, pietruszkę, marchewkę i cebulę upieczoną nad ogniem.
- Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny.
- Usunąć szumowiny z powierzchni bulionu.
- 15 minut przed końcem gotowania dodać sól do smaku.
- Na końcu dodać siekaną natkę pietruszki.
- Podawać z ugotowanym makaronem.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Rosół z indyka i kurczaka, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również