Zupa krem z ciecierzycy i pomidorów

Zupa krem z ciecierzycy i pomidorów to wyjątkowe danie, które łączy w sobie delikatność ciecierzycy z soczystym smakiem pomidorów. Ta wegańska zupa jest nie tylko pełna smaku, ale także bogata w białko i błonnik. Przygotowanie jej jest szybkie i proste, co sprawia, że stanowi doskonałą propozycję na każdą porę roku.
Składniki
Przygotowanie
- Podsmaż 2-3 cebule na 4 łyżkach oliwy z oliwek na średnim ogniu.
- Dodaj 4 ząbki czosnku, sól (1,5 łyżeczki), 1 łyżeczkę papryki, curry i 2 cm imbiru smaż chwilę.
- Dodaj 3 pomidory i 400 g suchej czerwoną soczewicę.
- Zalej 2 litry wody, gotuj przez 15 minut.
- Zdejmij z ognia, dodaj 1 szklankę mleka kokosowego i 1 łyżeczkę garam masali.
- Udekoruj zupę ziołami, ziarnami lub wiórkami według uznania
- Podawaj na gorąco
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa krem z ciecierzycy i pomidorów, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również